Skip to content
mindre än en minut lästid minuter lästid

OpenAI visar upp Sora, AI videogenerering

OpenAI introducerar Sora, en AI-modell som omvandlar text till video, AI videogenerering. Sora kan skapa upp till en minut långa videor med hög visuell kvalitet som följer användarens instruktioner/promptar noggrant.

OpenAI visar olika typer av videos som Sora kan generera

Sora kan framställa komplexa videos

Sora kan framställa komplexa scener med flera karaktärer och detaljerade rörliga bakgrunder. Sora förstår språk på ett djup nivå vilket möjliggör exakta tolkningar av instruktioner och skapandet av uttrycksfulla karaktärer och scener enligt den prompt du skriver.

Snabba fakta om Sora från OpenAI:

  • Sora kan följa text-prompt-instruktioner för att skapa en AI genererad video
  • Sora kan skapa AI genererad video upp till 1 minut lång
  • Sora kan utöka en video som är till exempel 30 sekunder och själv generera 30 sekunder före eller efter
  • Sora kan kan en stillbild och göra den till rörlig video
  • Sora kan skapa en sömlös övergång mellan två helt skilda videos

Tillgänglig för några få utvalda, just nu

Sora är endast tillgängligt just nu för några få utvalda och verktyget säkerhetstestas nu innan den blir tillgängligt för ChatGPT användare. När Sora lanseras är i dagsläget oklart, troligtvis inom de närmsta månaderna tror och hoppas vi.

Många möjligheter

Vi har i vår utbildning pratat om att OpenAI ska lansera video generering till ChatGPT i över ett år nu och vi förutspådde att 2024 var året det skulle lanseras, vilket verkar nu snart ske, otroligt spännande! Detta innebär att du enkelt kommer kunna skapa alla sorters olika videos, göra stillbilder rörliga, skapa musikvideos, filmer, trailers, bakgrundsvideos och egentligen allt möjligt, det är fantasin som sätter gränserna. Fantastiskt!

Vi ser såklart till att hålla både dig uppdaterad samt som vanligt uppdatera vår ChatGPT utbildning med det allra senaste som OpenAI och ChatGPT har att erbjuda dig, ditt företag eller organisation. Vi ser fram emot ett riktigt händelserikt AI och ChatGPT år.

Missa inte alla nyheter inom ChatGPT. Du kan avregistrera när du vill.