Skip to content
2 minuter lästid

ChatGPT skrivbordsapp för Mac datorer lanserad

ChatGPT skrivbordsapp till dator har nu kommit till Sverige och vi har installerat och testat, såhär ser det ut och funkar!

Bild ovan: Såhär ser ChatGPT appen ut installerat på Mac OS

Funkar på samma sätt som online, men med fler funktioner

ChatGPT app för desktop finns i dagsläget endast tillgängligt för Mac datorer. Skrivbordsappen fungerar på samma sätt som i webbläsaren fast med fler funktioner och möjligheter så som att den kan se vad du gör på din skärm och kan hjälpa dig med frågor och uppgifter baserat på det. Vi håller just nu på att testa detta och återkommer med med resultat och insikter vi lärt oss från det.

Bild ovan: Ladda upp filer eller foton från datorn eller enkelt ta skärmdump

Såhär gör du för att ladda ner ChatGPT skrivbordsappen

Kom ihåg att ChatGPT skrivbordsappen i dagsläget endast är tillgänglig för Mac datorer, windows datorer kommer också få en egen ChatGPT skrivbordsapp har OpenAI meddelat, när detta lanseras även till windows datorer är dock oklart.

Bild ovan: Du hittar appen att ladda ner på ditt ChatGPT konto, vi använder “ChatGPT Teams” så vi har troligen förtur, ifall du är gratisanvändare kanske du får vänta lite till innan det dyker upp för dig att kunna ladda ner ChatGPT desktop appen

Bild ovan: Genväg på datorn att aktivera ChatGPT samt val av vilken röst du vill att ChatGPT använder

Ett tag till tills “GPT-4o röstfunktion” kopplas på

Det dröjer ett litet tag till innan ChatGPT lanserar “GPT-4o röstfunktion” i Sverige. Just nu kan du använda GPT-4o när du chattar med ChatGPT och ställer dina frågor och uppgifter. Dock själva röst-funktionen i ChatGPT är ännu inte uppdaterat till den nya snabbare och bättre “GPT-4o röstfunktionen”.

Bild ovan: Prata med ChatGPT direkt via skrivbordet på datorn. Dock dröjer det lite till innan den senaste “GPT-4o röstfunktionen” kopplas på, just nu är det tidigare ChatGPT röst-funktionen aktiverad.

Vi håller dig uppdaterad

Vi fortsätter testa och utforska vidare vad ChatGPT skrivbordsapp har för funktioner och möjligheter och vi meddelar dig så snart appen även blir tillgänglig för datorer med Windows operativsystem.

Har du inte tillgång till skrivbordsappen och har frågor eller funderingar kring den eller vill att vi testar något specifikt som du är intresserad av? Skriv till oss på kontakt@chatgptutbildning.se så hjälper vi dig.

Missa inte alla nyheter inom ChatGPT. Du kan avregistrera när du vill.