Skip to content
3 minuter lästid

OpenAI lanserar “GPT-4o”, senaste och smartaste ChatGPT

OpenAI lanserar idag GPT-4o, deras senaste modell som är smartare, snabbare och nu även tillgänglig för gratisanvändare!

ChatGPT-4o gör ditt foto till illustration

Med ChatGPT-4o öppnas fler möjligheter, till exempel med bild så du kommer äntligen kunna ladda upp ett foto på dig själv och den kan omvandla ditt foto till en illustration. Se exempel nedan:

Bild ovan: Ladda upp foto och ChatGPT-4o kan omvandla det till en illustration

Skapa karaktär som behåller sitt utseende i olika scener

Med ChatGPT-4o kommer du kunna skapa karaktärer och prompta att de gör olika saker och karaktären kommer förbli densamma, det här är också en efterlängtad funktion som många deltagare på vår utbildning önskat, snart är den här.

Bild ovan: ChatGPT-4o kan skapa konsekvent karaktärer som behåller sitt utseende i olika prompter.

Bild ovan: ChatGPT-4o genererar samma karaktär i olika prompts där karaktären gör olika aktiviteter.

Skapa långa texter i AI genererade bilder

Med ChatGPT-4o kan du skriva in längre texter i din prompt som du vill ha med i din AI-genererade bild, det här öppnar upp för nya möjligheter att jobba med AI-bildgenerering.

Bild ovan: ChatGPT-4o kan nu återge längre texter i sina AI-genererade bilder.

ChatGPT-4o kan nu transkribera video och ljud

Med ChatGPT-4o kommer du kunna transkribera video och ljud och den kan svara på frågor eller göra uppgifter baserat på den video- eller ljudkälla du förser den med. Den känner även av olika personer i ditt ljudklipp eller videoklipp och förstår vad ljudet och videon handlar om.

Bild ovan: ChatGPT-4o sammanfattar video eller transkriberar ljudfil.

ChatGPT-4o kan se med din mobilkamera i realtid

Genom appen i mobiltelefonen kan ChatGPT-4o se genom din mobilkamera i realtid och hjälpa dig med diverse saker genom att du riktar din kamera mot det du vill få hjälp med, till exempel lösa matteuppgifter eller annat.

Bild ovan: ChatGPT-4o genom mobilappen hjälper till att lösa mattetal i realtid genom mobilkameran.

ChatGPT-4o som desktop app

ChatGPT-4o kommer även lanseras som en desktop app, det betyder att du kommer kunna ha tillgång till ChatGPT genom ditt skrivbord på datorn och den kan då se vad du gör på skärmen och hjälpa dig, till exempel hjälpa dig att skriva kod eller annat som du gör i skrivbordsappen. När detta lanseras i Sverige vet vi inte, det rullas ut de kommande veckor, troligtvis endast till Mac datorer.

Bild ovan: ChatGPT-4o som en app på ditt skrivbord på datorn.

ChatGPT-4o kan prata med olika tonaliteter, med känsla

ChatGPT-4o genom mobilappen kan prata med dig på ett naturligt sätt och uppvisa känslor, olika tonlägen och kommunicera med dig med minimal fördröjning mellan svaren. Du kan även avbryta ChatGPT mitt i ett svar, precis som i en konversation med en människa.

Bild ovan: ChatGPT-4o kan prata med dig med minimal fördröjning och uppvisa känslor i sin dialog med dig.

Vi håller dig uppdaterad och konkurrenskraftig genom vår ChatGPT utbildning

ChatGPT-4o är ett efterlängtat och stort steg framåt som gör det ännu mer givande och produktivt att jobba med ChatGPT. Vi ser till att inkorporera allt det senaste kring ChatGPT (som vanligt) i vår utbildning så att du får ta del av de mest effektiva och produktiva verktyg som ChatGPT har att erbjuda så att du kan jobba mer effektivt, produktivt och som företag och organisation bli ännu mer konkurrenskraftig.

Missa inte alla nyheter inom ChatGPT. Du kan avregistrera när du vill.