Skip to content
mindre än en minut lästid minuter lästid

Nu kan du stänga av historik från ChatGPT

Något som många frågat och önskat är nu här, att be ChatGPT inte spara din chat och då tränas inte heller ChatGPT på den data du matar in. Såhär gör du:

Här visar vi hur du stänger av ChatGPT historik

Vi har även gjort en enkel bildguide på detta, se nedan:
1 –  Klicka på din användare
2 – Klicka på inställningar
3 – Klicka på visa
4 – Klicka på den gröna knappen för att stänga av ChatGPT-historik
5 – Klicka på krysset för att stänga ner rutan
6 – Nu kan du skriva som vanligt dina prompts
7 – Slå på ChatGPT-historik igen

Tänk på att även om du “stänger av” ChatGPT-historiken så sparas allt du skriver i 30-dagar så att OpenAI kan skanna det du skrivit för att se att du inte bryter mot några regler eller lagar. Efter 30-dagar så raderas din chat skriver OpenAI. När du stängt historiken så kommer ChatGPT inte heller att tränas på den data/input som du skriver till den via dina prompts.

Samtidigt som du stänger av ChatGPT-historik så blir dina tidigare “chattar” till vänster inaktiva, för att komma åt de igen så måste du aktivera historiken igen, se steg 7 ovan i vår ChatGPT guide.

Detta tycker vi är ett steg i rätt riktning för OpenAI och ChatGPT att ge dig som användare mer kontroll över din egen data. Detta är inte minst viktigt för integriteten men också för många företag och organisationer som arbetar med ChatGPT varje dag där känslig information kring projekt, kod, användaruppgifter med mera är viktig att skydda.

Missa inte alla nyheter inom ChatGPT. Du kan avregistrera när du vill.